Drukarka fiskalna farex topaz

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami niniejszy towar jest dla Ciebie. Od 2015 roku każda osoba zarządzająca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

W realizacji w domach gastronomicznych możemy wystąpić dwa pewne rodzaje urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, gdyż nie ma ona nawet własnej klawiatury. To inne rozwiązanie stosowane jest w szybkich restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna być mało charakterystycznych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy fiskalnej i ułatwiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siła na zalanie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i praktyczną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyzny jaki z niecierpliwością czeka przy stole na proste zdanie. Dodatkowym walorem jest szansę zapisu elektronicznej kopii paragonu, idąca na zapisywanie wydruków np. na stronie pamięci, co ułatwia ich zbieranie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna pamiętać odpowiednie wymiary, zezwalające na jej bliskie używanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po całym domu, a dodatkowo świeży i popularny design. Oprogramowanie gastronomiczne kupi na głębokie monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność jeden z wyższych wydatków, zatem warto dodać, że przy zastosowaniu kilku warunków można dojść na ostatni kierunek ulgę, sięgającą nawet 90% ceny kasy. Warto jeszcze dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby mieć możliwość jej sprawdzenia oraz przeszkolenia gości z norm jej wykorzystania i zgody z projektami do obsługi punktów restauracyjnych.