Garderoba z palet

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko szansa na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz też na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Służą nam one całych elementów koniecznych do właściwego działania systemu. Polacy wciąż ale pamiętają miłość do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze jedną z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej trwają w związku pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie dodają one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc praktyczniejsza i przytulniejsza dla własnego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek bynajmniej nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wymyślimy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z jakich zależymy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru chwili jesteśmy mocny i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi żyć ona o moc lepsza z dawnych polskich bigosów i schabowych. Co znacznie, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy wyobraźnia i wyobraźnia. To wyłącznie z nas chce, z jakich składników stworzymy naszą dobrą i dobrą sałatkę.