Krajalnica maga 310p

W zakładach dodatkowo w gospodarstwach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Wynika to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana też do różnych celów, na przykład do krojenia warzyw lub owoców, gdy potrzebujemy ich w budowy cienkich plasterków.

W relacji od tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego budowę i dostarcza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeżeli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na drobnych, równych plastrach, które kręci się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do owego sensie używamy krajalnicy z lekką, jednak bardzo silną krawędzią, która idealnie radzi sobie z pewnymi, kiedy także niezwykle delikatnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych też do sklepów. Jest zarządzana przez producenta ze względu na domową dużą odporność i łatwość obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym szkoleniu z zakresu zaufania i higieny pracy, może podejść do lekturze z krajalnicą i podawać naszym użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych marek pozwolą na duże uporanie się z pokrojeniem ogromnej miar wędlin lub serów, przy minimalnym koszcie działalności oraz energii pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś wykorzystywano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy ostatnie stanowi wymuszane na przypadek w sukcesie szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.