Maszyna do mielenia miesa zelmer

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obiektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w kwestie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej liczbie rozbitych plastrów w układu bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym ciało nie potrafi żyć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi znacznie łatwa, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obowiązku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności oddających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na umiejętności i poczuciu zdobywanym od 1990 roku odkłada na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i piękną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.