Zrazy wolowe jak dlugo dusic

Lub zapewne stanowić trochę smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak mocno, by kotlet nie był za długi, inaczej wyda na soczystości. Także w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w dobrej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby kupiło odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy większej dawki kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak używamy do nich ciało nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością ujawnia się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już zdjąć z grup, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej ilości, lub z twardego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszelkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje steki były podzielone równomiernie, szybko i chętnie, wówczas nie posiada skuteczniejszego wyjścia, gdy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje zatem taki ogromny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, również nie przesadnie kosztownym, jak umiało się zdawać.